13. GENEL KURUL 2015-2017 FAALİYET RAPORU
SayınÜyelerimiz
Derneğimizin 13,genel kurulu 22-01-2017 Pazar Saat:13,00 de Kadıköy Dernek Binamızda yapılacaktır.
Sayın üyelerimize duyurulur.

DİVRİĞİ TABİAT VARLIKLARINI KORUMA VE SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ

2015-2017 FAALİYET RAPORU

Değerli hemşerilerimiz 13, Genel Kurulumuza hoş geldiniz.

2015-2017 arası yönetim kurulu olarak faaliyetlerimizden kısa başlıklar ve görsel ağırlıklı hazırladığımız kitap halinde sizlerin incelemenize sunduğumuz faaliyetlerden kısaca bahsetmek istiyorum.

*Yönetim olarak birleştirici, yönlendirici ve düzenleyici bir konum da geçen iki yıl içinde görev yapmaya çalıştık. Dernek yönetimi olarak kimlik ve hizmet çalışmalarımızla Derneğimizin ve Divriğililerin itibar ve gücünü her platformda ön planda artırıcı çalışmalara özen gösterdik.

Derneğimiz kültürel ortamda prestij seviyesi çok yüksek olan bir konuma sahiptir.

*Dernek üyelerimizden Sedat Divrik,Abdurrahman Tömek,İsmet Odabaşı,Selahattin Al,Mustafa Tarakçı,Halil Ayyıldız,Hasan Basri Budak vefat etmiştir.Mevtalara Allah’tan rahmet dileriz.

*Derneğimiz yönetim kurulu üyesi Sayın Hasan Basri Hamulu tarafından yaptırılan ikinci kitaplığımız, mutfak dolaplarımız ve küçük çaplı Divriği el aletleri ve çeşitli obje sergi üniteleri için katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

*Üst daireden su sızıntısı nedeniyle tavanlarda bozulmalar oldu gereken onarımları yaptırdık. Dernek binamıza azami öçlüde itina göstermeye çalışıyoruz. Dernek binamız yeri ve konumu itibari ile alındığı tarihten itibaren hızlı bir değer artışı oldu. Şu an itibari ile kira getirisi 2-2,500,- TL bina mülk değeri ise 1.500.000,-TL civarındadır. Daire alımına sebep olan ve katkı sağlayan hemşerilerimize müteşekkiriz.

*Dernek kitaplığımızda Divriği ile ilgili kitap, dergi adedi 1,500 sayıya ulaştık. Ayrıca salondaki camlı vitrinimizde Divriği Külliyesi ile birlikte Dünya Kültür Miras Listesindeki eserlerin minyatürleri, Divriği’den çıkarılan madenler, çok özel kitap broşür, resim, yazı ve çeşitli belgeler, Divriği’li, ustaların kullandıkları el aletleri, ürettikleri eserleri sergilemekteyiz.

*Divriği Kaymakamlığı ile birlikte Divriği’de Mühürdarzade Evinde Nuri Demirağ Kültür ve Sanat Evi açtık. Bu mekânda Nuri ve Naci Bey’lere ait sergilenen kitap, gazete, fotoğraf, harita, albüm, madalyon gibi çok çeşitli bilgi ve belgelerin orijinallerini derneğimiz kitaplığından göndererek Türkiye’de bir ilk olarak Demirağlarla ilgili bir müze evi oluşturduk. Ayrıca yine aynı bölgede Sancaktar, Şeyhoğlu ve Demiralay evlerinin düzenlenmesine de katkı sağladık.

*Nuri Demirağ müze evi faaliyetimizle ilgili çalışmayı Türkiye çapında “Sivil Toplum Farkındalık Ödülleri” yarışmasına katıldık.

*Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesine 120 civarında Kimya Mühendisliği konulu kitaplar yolladık.

*Divriği ve dernekle ilgili çeşitli toplantılara ve hemşerilerimizin vefatlarına katılarak derneğimizi temsil etmeye gayret gösterdik, mesaj ve telefonlarla hemşerilerimizi bilgilendirdik.

*Günümüzde sanal ortam kullanımı her geçen gün artmaktadır. Buna paralel olarak web sayfamızdaki bilgi ve belge paylaşımı da her geçen gün artış göstermekte olup, Dernek web sayfasına Dünyanın 124 ülkesinden giren ziyaretçi sayısı 66,000 kişiye ulaştı. Bu sayı önceki genel kurulumuzda 3,000 civarındaydı. Bilgi işlem konularında bilgi sahibi olan gençlerimizle yapacağımız toplantılarla web sayfamızın geliştirilmesi, güncellenmesi ve yabancı dilde yayın yapılmasını, gençler arasında derneğimizin faaliyetlerini içeren watsap,twiter,facebook gibi güncel haberleşme imkanları ile tanıtım ve sahipliliği  önermekteyiz. Divriği yaşamındaki tarihi, siyasi, sosyal, kültürel ve ekonomik sahipliği koruyan ve geleceğe taşınmasında emeği geçenleri minnet ve şükranla anıyoruz.

*İnternet Facebook sayfamızdan güncel haberleri paylaştık.

*Divriği’de 5-7 Ekim 2015 tarihler arası Divriği Külliyesi Unesco Dünya Kültür Miras Listesine alınışının 30,yıl etkinliklerine katıldık.

*Divriği Külliyesi onarım ihalesi 2015 Kasım ayında sonuçlanmış olup ihaleyi kazanan Kadıoğlu İnşaat işe başlamıştır.

*Projesi yönetim kurulu üyemiz sayın y.mimar Basri Hamulu tarafından yapılan Divriği Kent Meydanı Kale Kilit maddi desteği ile Eylül 2016 tarihinde Basri Hamulu tarafından düzenleme ve yenileme çalışmalarına başlanıldı.

*Divriği Kalesi birinci etap onarımı tamamlandı

*Dernek binamızda Demirağ ailesinin de katılımıyla Nuri ve Naci beylerle ilgili söyleşi yapıldı.

*Dernek binamızda Divriği çarşı esnafı ile ilgili söyleşi yapıldı. Bu söyleşiler kameraya çekilerek arşivimize eklendi.

*2016 Mayıs ayında Mengücek Vakfı faaliyetleri kapsamında Divriği gezisine katıldık.

*2015-2016 Sivas Günlerine katıldık.

*Divriği Gazetesi kuruluş yıldönümü ve Divriği Kültür Derneği gecesine katıldık.

*Divriği konulu ilgili kişi ve kurumlarla çeşitli toplantılara katıldık.

*Dernek binamızı her Çarşamba ve diğer toplantı günlerinde açık tutarak hemşerilerimizin katılımlarını sağladık. Her Çarşamba günü toplantılarımıza katılan yönetim kuruluna teşekkür ediyorum.

*Netice olarak şu 5 konuya tekrar dikkatinizi çekmek istiyorum: 2002 yılından beri çabaladığımız Divriği Külliyesinin ve kalenin onarıma başlanması, Türkiye’de bir ilk olan Nuri Demirağ Müze Evinin ziyaretçilere açılması, Divriği’de şimdiye kadar yapılan onarımların örnek ilki olan Kent Meydanı düzenlenmesi, Divriği’yi ulusal ve uluslar arası tanıtım faaliyetlerimizin çabası olarak Sanal Ortamda Dernek Web sayfamızın 70,000 ulaşan ziyaretçi tarafından ilgiyle izlenmesi derneğimizin faaliyetleri yönünden son iki senenin çok önemli konuları olarak  sayabiliriz.

*Katılımlarınız için Yönetim Kurulu adına saygılar sunarım.22-01-2017

İhsan Çalapverdi