KURUMSAL YAPI

AHMET YOZGATLI

OSMAN HAMULU

YÖNETİM KURULU-2011-2013 FAALİYET RAPORU;

Divriği Tabiat Varlıklarını Koruma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği 12.Genel  Kurul Toplantısı kalabalık bir katılımla 20 Ocak 2013 Pazar günü saat 11.00 de Kadıköy dernek binasında yapıldı. Duran Önder’in Divan Başkanlığını yaptığı toplantıda  ebediyete göç eden Atatürk, şehitlerimiz ve Divriğili hemşerilerimiz için saygı duruşunda bulunuldu. Dernek faaliyet raporu ve hesap icmali okunarak ibra edildi. İhsan ÇALAPVERDİ, Alaattin PANCAROĞLU, Basri HAMULU, Ahmet YOZGATLI ve Osman HAMULU yeni yönetim kuruluna seçildiler.
Yönetim kurulu adına söz alan İHSAN ÇALAPVERDİ üyelerimizin göstermiş  oldukları ilgi ve güvene teşekkür ederek derneğin bu güne kadar yaptığı çalışmalar  ve yapılacak faaliyetleri hakkında şu bilgileri verdi:  Görev yaptığımız son yıllar içinde  faaliyetlerimizin yanı sıra, muhtelif kurum ve kişilerce ortak çalışmalarımız  olarak Pilav günleri, iftar yemekleri, öğrenci bursları, Divriği’ye geziler,  çeşitli illerde kongre ve toplantılar, yurt içi ve yurt dışı sergiler, yazılı  ve görsel yayınlara katkılar, Sayın Prof.Dr. Metin Sözen ve Çekül Vakfı ile  müşterek projeler, Sayın Prof.Dr. Mahir Tevrüz Hocamızın başkanlığında kurulan  Dünya Mirası Divriği Çalışma Gurubu ile müşterek çalışmalar, Divriği ile ilgili  toplantılar, faaliyet raporları, sonuç bildirgeleri, Divriği’de yapılan onarımlar, proje çalışmaları, Divriği’ye yönelik eğitim, sağlık ve kültür  çalışmaları, milletvekilleri ve bürokratlarla çalışmalar, yaz okulları, uzman kişi ve kuruluşlarla müşterek çalışmalar, Divriği Günleri, Sivas Günleri, Divriği spora katkılar, bütün bu çalışmaları bünyesinde kapsayan bir kültür kentinin kurtuluşunun planlandığı Divriği master planı gibi yüzlerce  faaliyetlerimiz olmuştur. Derneğimiz 1992  yılında kurulmasına rağmen faaliyetlerimiz çok eskilere uzanmaktadır.1950'li yıllarda başlayan hemşerilerimiz arasındaki birliktelik faaliyetlerimizin temelini teşkil etmektedir. 1975 den sonra kesintiye uğramasına rağmen 1985'li  yıllarda yönetim kurulu üyemiz Sayın Alaaddin Pancaroğlu’nun özverili  çalışmaları ile kısa sürede tekrar bir toparlanma safhasına girmiştir. Derneğimizin kuruluşunda Başkanımız olan Hasip Uras, üyelerimiz Hayri  Mısırlıoğlu, Yaşar Üstünses, yönetim kurullarında görev yapan Şevki Arat, Bekir Varlı, Turgut Terzioğlu aramızdan ayrıldılar kendilerine Allah’tan rahmet  diliyoruz.1995 yılından bugüne kadar dernek başkanlığını yürüten Necati  Yüksel’e hizmet süresi içinde hemşerilerimize ve Divriği’ye çok yararlı hizmetleri geçmiştir kendilerine huzurunuzda yönetim olarak teşekkür  ediyoruz. Değerli Hemşerilerimiz izlediğim kadarıyla bizler gibi hemşeri derneklerinin faaliyetlerini üç gurupta toplayabiliriz; Bu faaliyetler; Hemşerilerimize, Divriği’ye ve topluma yönelik çalışmalardır. Bu çalışmaların en önemli  belirleyici unsuru üyelerimizin ve onların çevreleri oluşturmaktadır. Dernek  üyelerimizin çoğunluğunun geçmişten gelen kültürel değerlere ilgileri nedeniyle dernek olarak faaliyetlerimizin ağırlık konusu Divriği’ye yönelik kültürel  faaliyetlerdir.Divriği kalesi proje ve restorasyonu, Kale Camii, hamam, Maden işletmelerinin satışı, Cürek, Abuçimen Deresinin kirliliği, Ulu Camii ve çevresi, Kaledeki kazılar gibi pek çok konularda Divriği’ye yönelik çalışmalarda yerel ve kamu yöneticilerinin yanı sıra hemşerilerimizin de bilinçli olarak değerlerimize sahip çıkmaları gerekir. Divriği’ye yönelik çalışmalarda zaman zaman diğer derneklerle birlikte çalışmalar daha verimli  sonuçlar ortaya çıkarmaktadır.2012 yılı Mayıs ayında Sivas Hizmet Vakfı Başkanı değerli hemşerimiz Sayın Prof.Dr. Mahir Tevrüz’ün Başkanlığında Divriği dernekleri  ve hemşerilerimizin katılımları ile Dünya Mirası Divriği Çalışma Gurubu’nu kurduk, bu gurubun önemli bir çalışması olan ve derneğimizin yönetim kurulu üyesi Y.Mimar Sayın Basri Hamulu’nun ofisinde Divriği Master Planı olarak Divriği ile ilgili 70 civarında konu üzerinde proje ve uygulama çalışmalarımız devam etmektedir. Divriği’nin uluslar arası tanıtımında büyük katkısı olan Cennetin Kapıları sergisi ve Divriği master plan çalışmaları nedeniyle yönetim kurulu üyemiz Sayın Y.Mimar Basri Hamulu’ya katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.
Derneğimizin 11.Genel Kuruluna katılımlarınız için yönetim kurulu adına teşekkür eder saygılar sunarım.

Dilek ve temennilerde;
Prof.Dr. Mahir Tevrüz Divriği için düşüncelerini ve DİVRİĞİ ÇALIŞTAYI hakkında bilgi verdi.
Basri Hamulu; Divriği master plan çalışmalarını anlattı.
Tarihçi yazarımız Necdet Sakaoğlu Divriği Külliyesi, Kale ve diğer tarihi eserlerimiz hakkında bilgi vererek yapılan hatalı çalışmalarda duyarlı  olunması gerekliliğini ifade etti.
Mehmet Aydoğdu; Gençlerin çalışmalara katılmaları yönünde önerisinin en kısa sürede hayata geçirilmesi kararlaştırıldı.
Yaşar Budak, Mehmet Bıyık, Sabahattin Ural, Mustafa Akgün ve hemşerilerimiz söz alarak görüş ve düşüncelerini ifade ettiler.
11. Olağan genel Kurulumuz ikramların sonucunda gayet olumlu bir  şekilde sona erdi.

Divriği Tabiat Varlıklarını Koruma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği
Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çalapverdi